Wat is de knieschool?

De knieschool is een actieve revalidatievorm die voornamelijk plaatsvindt in groepsverband onder fysiotherapeutische begeleiding. Eén van de voordelen van groepsbehandeling is, dat patiënten zich aan elkaar kunnen optrekken, ervaringen delen en zien waar ze naar toewerken. Afhankelijk van de actualiteit van de klacht zal het revalidatieproces worden ingevuld.

Er vindt altijd eerst een intake plaats door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Tijdens de intake zullen de doelen worden besproken. Voor veel mensen is dit een terugkeer op de sportvelden. Ook mensen die net zijn geopereerd kunnen deelnemen aan de knieschool. Tijdens het revalidatieproces komen op gestructureerde momenten de testen terug zodat de vooruitgang inzichtelijk gemaakt wordt en de knie steeds onder controle staat.

Sportspecifiek trainen.

De knieschool vindt grotendeels plaats in onze revalidatie- en trainingsruimte in Velp. De laatste fase vindt grotendeels buiten plaats. Tijdens de laatste fase wordt sportspecifiek gewerkt om de knie weer op het gewenste niveau te krijgen zodat daarna weer vol vertrouwen de activiteiten hervat kunnen worden. Hierbij komen onder andere diverse loopvormen, wenden, kappen, keren, draaien, springen, landen, snel voetenwerk en balvaardigheid aan de orde. Kracht, coördinatie, snelheid, explosiviteit en specifiek aansturen van spieren worden hier gebundeld en gecontroleerd via de testmomenten. Daardoor is het mogelijk de vooruitgang te monitoren en programma’s (individueel) bij te sturen. Daarnaast is het herwinnen van vertrouwen en het herkennen van de vernieuwde mogelijkheden een belangrijk doel.

Tijdens het laatste gedeelte van de revalidatie wordt ook weer zelfstandig gesport. Trainingen worden (deels) hervat bij de vereniging. Het is wel van belang dat bij het zelfstandig hervatten van trainingen de eigen mogelijkheden duidelijk zijn.

Voor wie?

Mensen met de volgende knieproblemen komen in aanmerking voor de knieschool:
 na een kijkoperatie van de knie
 voorste kruisband reconstructie
 achterste kruisband reconstructie
 meniscusletsel
 binnenste of buitenste knieband letsel

Uw behandeling zonder verwijzing door een arts.
Afspraak mogelijk binnen 24 uur.

Wij hebben een contract met alle verzekeraars; de vergoeding is afhankelijk van uw polis.
Maak een afspraak

Tim Arnts

Fysiotherapeut, Master Sportfysiotherapeut
Rheden + Velp
Gezondheidscentrum Velp
Rozendaalselaan 34-5
6881LD Velp
026.3620636
routebeschrijving
Praktijk Velp Zuid
Scheldestraat 2
6882NE Velp
026.3620636
routebeschrijving
Medisch Centrum Rheden
Haverweg 55c
6991BR Rheden
026.2001500
routebeschrijving
usermap-markertable linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram