Kaakfysiotherapie.

Heeft u last van een niet goed bewegend kaakgewricht of een knappende kaak? Pijnklachten in het mondgebied, de oren, nek of het hoofd? Wij helpen u graag met kaakfysiotherapie. Als er iets mis is met een van de delen van het kauwstelsel kan dit klachten veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een knappend geluid in het kaakgewricht. Soms kan dit tot gevolg hebben dat de mond niet ver genoeg opengaat of niet goed gesloten kan worden. De kauwspieren kunnen strak (stijf) aanvoelen en pijn veroorzaken.

Kaakklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan tandenknarsen, klemmen, nagelbijten, stress, een slecht zittend gebit of een onvolledig gebit.

De behandeling bestaat vaak uit instructies hoe u de mond goed kunt gebruiken en ontspannen. Daarnaast kunnen manipulaties van het kaakgewricht toegepast worden om de pijn te verminderen. Wij helpen bij het afleren van onbewuste mondgewoonten die tot overbelasting van het kauwstelsel leiden. Verder wordt er bekeken of er een verband is tussen de kaakklacht in combinatie met het hoofd/hals gebied.

Directe toegankelijkheid.

U heeft de mogelijkheid om zich zonder verwijsbriefje te melden bij de therapeut als er sprake is van een probleem met het bewegingsapparaat of wanneer vermoed wordt dat daar de oorzaak van de klachten zit. Na aanmelding bij de therapeut wordt er een afspraak gemaakt voor een screening, waarbij de fysiotherapeut moet beoordelen of de klacht in aanmerking komt voor behandeling.

Er wordt dus niet direct behandeld. Het kan zijn dat de therapeut tot de conclusie komt dat u niet in aanmerking komt voor behandeling of dat nader onderzoek door huisarts of specialist gewenst is. In overleg met u worden dan verdere stappen ondernomen.

Uw behandeling zonder verwijzing door een arts.
Afspraak mogelijk binnen 24 uur.

Wij hebben een contract met alle verzekeraars; de vergoeding is afhankelijk van uw polis.
Maak een afspraak

Edith Paradijs

Directeur en Eigenaar, Master Manueel therapeut
Velp

Menno Schaafsma

Fysiotherapeut, Master Manueel therapeut
Rheden + Velp

Vincent Snel

Manueel therapeut
Velp
Gezondheidscentrum Velp
Rozendaalselaan 34-5
6881LD Velp
026.3620636
routebeschrijving
Praktijk Velp Zuid
Scheldestraat 2
6882NE Velp
026.3620636
routebeschrijving
Medisch Centrum Rheden
Haverweg 55c
6991BR Rheden
026.2001500
routebeschrijving
usermap-markertable linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram