Sportfysiotherapie.

Waar de fysiotherapeut zijn patiënten behandelt om weer in het algemeen dagelijks leven te functioneren, gaat de sportfysiotherapeut nog een stap verder. Om weer te kunnen sporten moet het lichaam beter belastbaar zijn, dan wanneer het bijvoorbeeld de hele dag alleen maar hoeft te zitten. De sportfysiotherapeut richt zich op het behandelen van de blessure, maar ook op het opbouwen van de algemene belastbaarheid (conditie e.d.) en de lokale belastbaarheid (de aangedane structuur). Dit doet hij met als einddoel de sporter, van recreant tot topsporter, weer op het gewenste niveau te kunnen laten sporten. De sportfysiotherapeut werkt niet alleen met geblesseerde sporters, maar geeft ook preventief adviezen. Verder werkt hij intensief samen met sportartsen, sportmasseurs, chirurgen en trainers. Voor de behandeling van specifieke klachten wordt gebruik gemaakt van Medical Sporttaping.

De trainingsprincipe's waar de sportfysiotherapeut mee werkt worden ook gebruikt bij de revalidatie van mensen na een gecompliceerd trauma waarbij bijvoorbeeld meerdere botbreuken zijn ontstaan. Revalideren is in principe topsport. 

Verzekering.

De sportfysiotherapeut is evenals de algemeen fysiotherapeut direct toegankelijk. De vergoeding is per verzekering verschillend, maar hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor algemeen fysiotherapie.

Directe toegankelijkheid.

U heeft de mogelijkheid om zich zonder verwijsbriefje te melden bij de therapeut als er sprake is van een probleem met het bewegingsapparaat of wanneer vermoed wordt dat daar de oorzaak van de klachten zit. Na aanmelding bij de therapeut wordt er een afspraak gemaakt voor een screening, waarbij de fysiotherapeut moet beoordelen of de klacht in aanmerking komt voor behandeling.

Er wordt dus niet direct behandeld. Het kan zijn dat de therapeut tot de conclusie komt dat u niet in aanmerking komt voor behandeling of dat nader onderzoek door huisarts of specialist gewenst is. In overleg met u worden dan verdere stappen ondernomen.

Uw behandeling zonder verwijzing door een arts.
Afspraak mogelijk binnen 24 uur.

Wij hebben een contract met alle verzekeraars; de vergoeding is afhankelijk van uw polis.
Maak een afspraak

Tim Arnts

Fysiotherapeut, Master Sportfysiotherapeut
Rheden + Velp

Menno Schaafsma

Fysiotherapeut, Master Manueel therapeut
Rheden + Velp
Gezondheidscentrum Velp
Rozendaalselaan 34-5
6881LD Velp
026.3620636
routebeschrijving
Praktijk Velp Zuid
Scheldestraat 2
6882NE Velp
026.3620636
routebeschrijving
Medisch Centrum Rheden
Haverweg 55c
6991BR Rheden
026.2001500
routebeschrijving
usermap-markertable linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram