Bekken(bodem)therapie.

De spieren in de lage rug, buik en bekken spelen een belangrijk rol bij houding en beweging. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen en ontlasten. De bekkenbodemspieren kunnen te zwak zijn of juist te gespannen. Het komt ook voor dat ze niet op het juiste moment hun werk doen. Omdat het erg moeilijk is om deze spieren te voelen, is bewuste controle vaak erg moeilijk, zeker als er een klacht in dit gebied is. De geregistreerd bekkenfysiotherapeut is ervoor opgeleid om u te helpen de controle hierover te herwinnen.

De bekkenfysiotherapeut richt zich op het voorkomen en verhelpen van klachten in het gehele buik-, bekken- en lage ruggebied. Het bekken, de gewrichtsbanden, de bekkenbodem en de bekkenorganen beïnvloeden elkaar wederzijds. Een klacht in het bekken kan leiden tot een functiestoornis in de bekkenbodem en omgekeerd.

Bekken(bodem)therapie kan o.a. een oplossing bieden bij:
ongewild urineverlies en/of verlies van ontlasting/incontinentie
niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
moeizaam kwijt kunnen van urine en/of ontlasting
pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen
problemen of pijn bij het vrijen, die samenhangen met de bekkenbodem
bij zwangerschap en bevalling/bekkeninstabiliteit
bekkenpijn en rugklachten door andere oorzaken dan zwangerschap of na de bevalling
begeleiding voor en na operaties in buik- en bekkengebied

Directe toegankelijkheid.

U heeft de mogelijkheid om zich zonder verwijsbriefje te melden bij de therapeut als er sprake is van een probleem met het bewegingsapparaat of wanneer vermoed wordt dat daar de oorzaak van de klachten zit. Na aanmelding bij de therapeut wordt er een afspraak gemaakt voor een screening, waarbij de fysiotherapeut moet beoordelen of de klacht in aanmerking komt voor behandeling.

Er wordt dus niet direct behandeld. Het kan zijn dat de therapeut tot de conclusie komt dat u niet in aanmerking komt voor behandeling of dat nader onderzoek door huisarts of specialist gewenst is. In overleg met u worden dan verdere stappen ondernomen.

Uw behandeling zonder verwijzing door een arts.
Afspraak mogelijk binnen 24 uur.

Wij hebben een contract met alle verzekeraars; de vergoeding is afhankelijk van uw polis.
Maak een afspraak

Sandra Sangers

Fysiotherapeut
Rheden + Velp
Gezondheidscentrum Velp
Rozendaalselaan 34-5
6881LD Velp
026.3620636
routebeschrijving
Praktijk Velp Zuid
Scheldestraat 2
6882NE Velp
026.3620636
routebeschrijving
Medisch Centrum Rheden
Haverweg 55c
6991BR Rheden
026.2001500
routebeschrijving
usermap-markertable linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram